Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kelata

Uit Wikisage
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 11 sep 2018 om 20:48 (Niets meer over terug te vinden op het www)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kelata (naar keywords, labels, tags) was een sociaal netwerk om online contact te maken en informatie te delen. Gebruikers kunnen met elkaar communiceren via berichten, audio en video. Gebruikers kunnen daarnaast - tegen betaling - een eigen blog of kanaal starten, waarmee een eigen mini sociaal netwerk kan worden opgericht. Kanalen hebben verschillende functies en kunnen volledig door de gebruiker worden ingericht op de volledige grootte van een scherm.

Kelata is geen volledig gratis netwerk. Het doel van Kelata is om een kwalitatief hoogstaand netwerk te bouwen met zo min mogelijk advertenties. Om de kosten van het netwerk te kunnen dekken worden sommige functies tegen betaling aangeboden.

Kelata is een netwerk dat voor alle leeftijdscategorieën geschikt is. Voor kinderen worden speciale apps ontwikkeld en is toegang alleen mogelijk na activatie door ouders-/verzorgers. Voor alle content op blogs en kanalen wordt gebruik gemaakt van een content classificatie systeem (zoals Kijkwijzer en PEGI). Hiermeer is Kelata het eerste gecontroleerde sociale netwerk van Nederland.

De naam Kelata heeft twee betekenissen:

  1. Het staat voor de afkortingen KEywords, LAbels en TAgs. Dit omdat de gehele werking van het sociale netwerk gebaseerd is op zoekwoorden.
  2. Kelata is het Finse woord voor 'Terug', 'Terugspoelen' en 'Herhalen'. Dit sluit volledig aan op het doel van Kelata: het delen en opnieuw bekijken van content door de gebruiker