Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jop van der Zee

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 aug 2019 om 22:36 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Jop_van_der_Zee&oldid=54412902 20 aug 2019 Jopvdzee 16 aug 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jop van der Zee (Heusden, 8 april 1998), is een Nederlandse ondernemer, cameraman en editor. Hij is woonachtig in Bussum en is bekend van zijn werk bij The voice of Holland. In 2017 is hij daar begonnen als stagiaire op de webredactie. In mei 2018 startte hij als ondernemer zijn eigen bedrijf. Daarmee verzorgt hij video producties voor diverse bedrijven.

Biografie

Jeugd

Van der Zee groeide op in Heusden. Met vader, moeder, 2 oudere broers en 1 jonger broertje is het een boven gemiddeld groot gezin. Hij ging in Oudheusden naar een christelijke basisschool. In groep 6 begon hij, samen met een klasgenoot, met het maken van nieuwsuitzendingen die zij dan in de klas toonde. Dit heeft hij de rest van de basisschool volgehouden.

Toen van der Zee in 2010 naar de middelbare school ging lied hij het produceren van video’s even liggen en ging opzoek naar een nieuwe hobby. Hij belande bij een ander medium en ging in 2012 radio maken bij Radio HTR, de lokale omroep van Heusden.

Na de middelbare school ging Jop in Tilburg studeren. In 2015 begon hij aan de opleiding AV-Specialist waar in 2019 is geslaagd.

Loopbaan

Van der Zee begon zijn carrière als cameraman en editor in 2016 bij de nieuws afdeling van Studio040. Dat is de lokale omroep van Eindhoven. Hij begon er als stagiaire maar doet momenteel freelance werk voor de omroep. Van der Zee maakt ook radio bij het zuster station van 040, Glow FM. Sinds 2016 zit hij op zondagochtend tussen 10:00 en 12:00 in de studio.

In 2018 was van der Zee stagiaire bij de webredactie van The voice of Holland. Samen met een team heeft seizoen 8 van The Voice online vertegenwoordigd met extra online content voor de fans.

Van der Zee kreeg door de jaren heen steeds vaker de vraag of hij een video kon maken daarom besloot hij in mei 2018 zijn eigen bedrijf op te starten. Verschillende klanten waren Talpa, Moonen Shipyards en Rondvaart Wiljo.

Naast dat hij momenteel zijn eigen bedrijf runt is hij ook in dienst bij Talpa Media. Hij is cameraman en editor van de webredactie van The voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior.

rel=nofollow