Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:Gympie/Kladblok: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(10-stappenplan)
(Biblioteca Apostolica Vaticana nog verder uitwerken)
Regel 16: Regel 16:
De '''Spellingwet''' van 15 september 2005, geeft regels over de verplichting om bij de overheidsorganen, bij de uit de openbare kas bekostigde [[onderwijsinstellingen]], alsmede bij de examens waarvoor wettelijke voorschriften zijn vastgesteld, de schrijfwijze van de [[Nederlandse taal]] te volgen, waartoe de Nederlandse Taalunie beslist (Spellingwet)
De '''Spellingwet''' van 15 september 2005, geeft regels over de verplichting om bij de overheidsorganen, bij de uit de openbare kas bekostigde [[onderwijsinstellingen]], alsmede bij de examens waarvoor wettelijke voorschriften zijn vastgesteld, de schrijfwijze van de [[Nederlandse taal]] te volgen, waartoe de Nederlandse Taalunie beslist (Spellingwet)
Zie bron: https://www.st-ab.nl/wettennr03/1037-001_Besluit_bekendmaking_spellingvoorschriften_2005.htm
Zie bron: https://www.st-ab.nl/wettennr03/1037-001_Besluit_bekendmaking_spellingvoorschriften_2005.htm
Diverse taalkundige zaken, alsmede info over de De '''Vaticaanse Bibliotheek''', de '''Biblioteca Apostolica Vaticana''', de [[nationale bibliotheek]] van de [[Heilige Stoel]], het Vaticaan, gevestigd in [[Vaticaanstad]], wil ik nog verder uitwerken.
[[Gebruiker:Gympie|Gympie (overleg)]] ([[Overleg gebruiker:Gympie|overleg]]) 2 jan 2019 16:22 (CET)


==De roodgedrukte woorden==
==De roodgedrukte woorden==

Versie van 2 jan 2019 15:22

Dit is mijn eigen kladblok, gestart op 1 januari 2019.

Losse notities

Dit zijn notities voor mijzelf (nog geen publicatie)

  • Sylvester Gardenzio Stallone (New York, 6 juli 1946), bijgenaamd Sly, is een Amerikaans acteur, scenarist en filmregisseur Zijn naam wekt bij velen een associatie op met zijn twee bekendste rollen: de bokser Rocky Balboa en de Vietnamveteraan John Rambo.

(uitzoeken t.o.v. Wikipedia)

Alfa Bravo Charlie Delta Echo Foxtrot Golf Hotel India Juliet Kilo Lima Mike November Oscar Papa Quebec Romeo Sierra Tango Uniform Victor Whisky X-ray Yankee Zulu (Mike Alfa Tango Tango India , grapje)

Nog uitzoeken

  • bijdrage over de spellingwet Marc van Oostendorp pleitte 2 jaar geleden al voor negeren, maar dat is slechts één mening. Feit is dat het een bestaande wet (richtlijn) is.

Nakijken: We ermee? Voorlopig (is nog te formeel voor Wikisage): De Spellingwet van 15 september 2005, geeft regels over de verplichting om bij de overheidsorganen, bij de uit de openbare kas bekostigde onderwijsinstellingen, alsmede bij de examens waarvoor wettelijke voorschriften zijn vastgesteld, de schrijfwijze van de Nederlandse taal te volgen, waartoe de Nederlandse Taalunie beslist (Spellingwet) Zie bron: https://www.st-ab.nl/wettennr03/1037-001_Besluit_bekendmaking_spellingvoorschriften_2005.htm

Diverse taalkundige zaken, alsmede info over de De Vaticaanse Bibliotheek, de Biblioteca Apostolica Vaticana, de nationale bibliotheek van de Heilige Stoel, het Vaticaan, gevestigd in Vaticaanstad, wil ik nog verder uitwerken. Gympie (overleg) (overleg) 2 jan 2019 16:22 (CET)

De roodgedrukte woorden

Voorlopig ga ik mij eerst een poosje inlezen en bijdragen leveren over o.a.fotografen Nederlands fotograaf, want ik zag dat de lijst nog mager is. Ook schrijvers zijn nog niet ruim vertegenwoordigd.

Bestanden invoegen

  • Nog uitzoeken: hoe een illustratie uit Wikimedia Commons integreren in een artikel integreer > Bijvoorbeeld: Caspar Georg Carl Reinwardt

Gympie (overleg) (overleg) 2 jan 2019 11:15 (CET)

  • Ook Ray Sawyer weer toevoege/importeren/// Ray Sawyer2 (Dr.Hook).jpg

Gympie (overleg) (overleg) 2 jan 2019 12:14 (CET)

Het 10-stappenplan (overgenomen uit de handleiding) Invoegen van een illustratie kan in enkele stappen. Alleen illustraties uit de mediabibliotheek Wikimedia Commons kunnen op Wikisage worden gebruikt.

1. Zoek een geschikte afbeelding op ​https://commons.wikimedia.org, en noteer de titel van de afbeelding 2. Klik in het artikel op 'Bewerken'. 3. Plaats de cursor in het bewerkingsvenster op de plaats waar je de afbeelding wilt invoegen. 4. Klik op 'Invoegen' en dan op 'Media' 5. Je krijgt nu een popupvenster met een zoekbalk. Vul in de zoekbalk de naam van de afbeelding in die je wilt gebruiken. Als je nog geen afbeelding hebt gevonden, kun je ook een zoekterm invullen. Let op, gebruik een Engelstalige zoekterm voor het beste resultaat. 6. Klik op de gewenste afbeelding om deze wat te vergroten. 7. Klik op 'Terug' als je toch een andere afbeelding wilt, of klik op 'Deze afbeelding gebruiken'. 8. Vul een bijschrift in (bijvoorbeeld: 'Piet de Jong in 1998') en klik op 'Invoegen'. 9. Nu verschijnt de afbeelding automatisch met een kadertje en onderschrift op standaardformaat in de tekst. Je kunt de positie van de afbeelding nog aanpassen door deze te verslepen. 10. Klik op 'Wijzigingen publiceren'. Gympie (overleg) (overleg) 2 jan 2019 13:29 (CET)

[Categorie: Niet te indexeren pagina]