Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Charles Wilfrid de Bériot

Uit Wikisage
Versie door Vecaman (overleg | bijdragen) op 4 jan 2018 om 14:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Charles Wilfrid de Bériot (Parijs(F), 1833 - Sceaux(F),1914) was een in Frankrijk levend Belgisch componist en pianist.

Leven

Hij was de zoon van Charles Auguste de Bériot, de stichter van de Belgische vioolschool en huwde te Brussel met Laure De Doncker, een Brusselse notarisdochter waarvan de familie uit Puurs (provincie Antwerpen) stamde.

Werk

Charles Wilfrid de Bériot werd in 1882 hoogleraar piano in het Parijse conservatorium en mocht er onder zijn leerlingen Enrique Granados en Maurice Ravel rekenen. Hij was een uitmuntend pianist-begeleider en schreef hiervoor een handboek voor pianobegeleiding (Frans: Traité de l'accompagnement au piano). Hij schreef ook twee concerto's voor piano en orkest.

rel=nofollow