Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Bluebird (2004)

Uit Wikisage
Versie door Bluebird (overleg | bijdragen) op 11 jan 2019 om 22:28 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bluebird_(2004)&oldid=49954140 voor het laatst bewerkt door DirkVE op 15 sep 2017 11:35)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Bluebird is een Nederlandse film uit 2004 van Mijke de Jong.

Geschiedenis

De film is gebaseerd op een scenario van Helena van der Meulen. De film werd aanvankelijk als telefilm uitgebracht, maar door de internationale belangstelling werd hij in 2005 op het International Film Festival Rotterdam opnieuw in première gebracht, met zelfs in februari een landelijke première.

Bluebird won een Glazen beer op het Internationaal filmfestival van Berlijn, een Young People's Jury Award op het Toronto Sprockets International Film Festival for Children en een Grand prix de Montréal Award op het Montréal International Children's Film Festival.

Verhaal

Leeswaarschuwing — Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal

Merel (Elske Rotteveel), een meisje dat goed haar best doet op school, wordt zomaar opeens gepest door haar medeleerlingen. Het gaat van kwaad naar erger en ze moet hiermee leren omgaan. Ze vertelt hier niets over tegen haar ouders en vindt troost bij haar gehandicapte broertje.

Rolverdeling

Muziek

De film begint met een nummer van de Amerikaanse grungeband Nirvana. Merel luistert verschillende malen naar muziek van de Red Hot Chili Peppers. Ze reist met de trein naar school en ontmoet een donkere man (gespeeld door Bright O'Richards), die later het liedje "Blackbird" van The Beatles voor haar zingt. De film eindigt met het R.E.M.-nummer "Losing My Religion".

Externe link