Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Bevolking

Uit Wikisage
Versie door SjorsXY (overleg | bijdragen) op 22 jun 2009 om 05:00 (Onder bevolking worden alle inwoners van een bepaald land, staat of gebied gerekend. ([http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bevolking&oldid=16832506]))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onder bevolking worden alle inwoners van een bepaald land, staat of gebied gerekend. De bevolking wordt ook wel populatie of inwoners genoemd. Meestal wordt het woord bevolking in combinatie met het inwonertal gebruikt om het aantal inwoners aan te duiden.

De bevolkingsdichtheid geeft aan hoeveel mensen of organismen een oppervlakte-eenheid bewonen.

Bevolking en bevolkingsdichtheid van een gebied is statistische informatie die op veel plaatsen is terug te vinden, bijvoorbeeld in een willekeurige atlas. Al naargelang het gebruik van deze informatie kunnen de cijfers zijn opgesplitst naar bevolkingsgroepen, leeftijd of geslacht. In dat geval wordt wel gesproken over de bevolkingssamenstelling.

Een gebied met relatief weinig bevolking heet dunbevolkt en met veel bevolking dichtbevolkt. Mongolië is een voorbeeld van een dunbevolkt en Nederland van een dichtbevolkt gebied. Binnen Nederland is de Randstad dichtbevolkt en het noord-oosten van Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) dunbevolkt.