Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Chérif Kouachi

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 24 jan 2015 om 09:59 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Ch%C3%A9rif_Kouachi&oldid=43070248 Eppins 10 jan 2015)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Chérif Kouachi (Parijs, 29 november 1982Dammartin-en-Goële, 9 januari 2015) was een Franse islamistische terrorist, die met zijn broer Saïd schuldig was aan de aanslag op het hoofdkantoor van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

Biografie

Jeugd

Kouachi was een zoon uit een gezin van vijf kinderen van Algerijnse ouders. Nadat zijn ouders waren overleden, groeide hij op in Rennes.

Rond het jaar 2000 begonnen de broers te radicaliseren door het aanhangen van het salafisme. Kouachi werd in 2008 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan achttien maanden voorwaardelijk, omdat hij in Irak rekruten had geronseld voor het terreurnetwerk van Buttes-Chaumont. In 2011 ging hij naar Jemen om daar islamistische rekruten te trainen.

Aanslag op Charlie Hebdo

De broers Kouachi waren betrokken bij de aanslag op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo op 7 januari 2015 in Parijs. Nadat ze twaalf werknemers van Charlie Hebdo hadden vermoord, vluchtten ze naar Dammartin-en-Goële. Toen zij daar werden aangevallen op 9 januari werden beiden gedood. Ze zouden gelieerd zijn aan Al-Qaida.[1] Na zijn dood is hij in een anoniem graf begraven in Gennevilliers, om te voorkomen, dat zijn graf een bedevaartsoord zou worden.[2]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow

Q18746082 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
rel=nofollow