Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ronald Beelaard: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Enige herschikking (er is nog geen nieuwe informatie toegevoegd, maar de bestaande informatie is wel herhaald. Er ligt een basis voor de verdere uitwerking.)
(Enige herschikking)
Regel 26: Regel 26:


== Levensloop ==
== Levensloop ==
Beelaard studeerde technische natuurkunde aan de Technische Hogeschool te Delft, tegenwoordig de [[TU Delf]]t. Na zijn afstuderen begon hij bij [[Philips]] in Eindhoven in de ontwikkeling. Hij werkte daar verder in het management op verschillende afdelingen. Toen in 1990 een ICT tak van Philips verzelfstandigde, ging hij mee en werkte daar door tot zijn pensioen.   
Beelaard studeerde technische natuurkunde aan de Technische Hogeschool te Delft, tegenwoordig de [[TU Delft]]. Na zijn afstuderen begon hij bij [[Philips]] in Eindhoven in de ontwikkeling. Hij werkte daar verder in het [[management]] op verschillende afdelingen. Toen in 1990 een ICT tak van Philips verzelfstandigde, ging hij mee en werkte daar door tot zijn pensioen.   


In 2005 was Beelaard als bestuurslid van een [[bibliotheek]] in contact gekomen met [[Wikipedia]]. Sindsdien is hij daar actief als schrijver, redacteur en moderator. In 2006 was hij medeoprichter van de Vereniging Wikimedia Nederland, en maakte als penningmeester deel uit van het oprichtingsbestuur. In de twee opvolgende jaren diende hij ook als bestuurslid, en trad regelmatig op als woordvoerder.<ref name="BJ 2006">Bart Jungman: "[https://www.volkskrant.nl/recensies/-zelfreinigend-vermogen-wikipedia-werkt-snel~a805283/ Zelfreinigend vermogen Wikipedia werkt snel: Interview met Ronald Beelard]," in ''De Volkskrant,'' 29 december 2006.</ref>
In 2005 begon Beelaard bij [[Wikipedia]], waar hij sindsdien actief is als schrijver, redacteur en moderator. In 2006 was hij medeoprichter van de Vereniging Wikimedia Nederland, en maakte als penningmeester deel uit van het oprichtingsbestuur. In de twee opvolgende jaren diende hij ook als bestuurslid, en trad regelmatig op als woordvoerder.<ref name="BJ 2006">Bart Jungman: "[https://www.volkskrant.nl/recensies/-zelfreinigend-vermogen-wikipedia-werkt-snel~a805283/ Zelfreinigend vermogen Wikipedia werkt snel: Interview met Ronald Beelard]," in ''De Volkskrant,'' 29 december 2006.</ref>


== Werk ==
== Werk ==

Versie van 11 jul 2018 08:29

rel=nofollow

Ronald Beelaard (geboren ca. 1945) is een Nederlands fysicus, gepensioneerd bestuurder, redacteur bij Wikipedia, en medeoprichter van Vereniging Wikimedia Nederland.

Levensloop

Beelaard studeerde technische natuurkunde aan de Technische Hogeschool te Delft, tegenwoordig de TU Delft. Na zijn afstuderen begon hij bij Philips in Eindhoven in de ontwikkeling. Hij werkte daar verder in het management op verschillende afdelingen. Toen in 1990 een ICT tak van Philips verzelfstandigde, ging hij mee en werkte daar door tot zijn pensioen.

In 2005 begon Beelaard bij Wikipedia, waar hij sindsdien actief is als schrijver, redacteur en moderator. In 2006 was hij medeoprichter van de Vereniging Wikimedia Nederland, en maakte als penningmeester deel uit van het oprichtingsbestuur. In de twee opvolgende jaren diende hij ook als bestuurslid, en trad regelmatig op als woordvoerder.[1]

Werk

Woordvoerder op Wikipedia

In zijn eerste jaren op Wikipedia trad Beelaard met enige regelmaat naar als woordvoerder. Zo vertelde hij in 2006 in een interview aan de Volkskrant over de snelle werking van het zelfreinigend vermogen van Wikipedia.[1]

Publicaties

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. 1,0 1,1 Bart Jungman: "Zelfreinigend vermogen Wikipedia werkt snel: Interview met Ronald Beelard," in De Volkskrant, 29 december 2006.
rel=nofollow
rel=nofollow