Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Missionarissen van La Salette: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De [[Rooms-Katholieke Kerk|katholieke]] [[congregatie (kloostergemeenschap)|congregatie]] van de '''Salettijnen''' (in het [[Latijn]] de ''Missionarii Dominae Nostrae a la Salette'') (M.S.) werd in 1852 opgericht voor de zielzorg onder de pelgrims van Onze-Lieve-Vrouw van [[La Salette]], die in 1846 zou verschenen zijn aan twee kinderen. Nadien legde de congregatie zich ook toe op [[christelijke zending|missie]]werk.
De [[Rooms-Katholieke Kerk|katholieke]] [[congregatie (kloostergemeenschap)|congregatie]] van de '''salettijnen''', voluit de '''missionarissen van La Salette''', ([[Latijn]]: ''Missionarii Dominae Nostrae a la Salette'') ({{o|M.S.}}) werd in 1852 opgericht door Philibert de Bruillard (1765–1860), de bisschop van Grenoble in Zuidoost-Frankrijk, op de plaats waar enkele jaren eerder, in 1846, Maria zou zijn verschenen aan twee kinderen.


Er zijn 694 priesters en 962 mannelijke religieuzen bij de Salettijnen, die actief zijn in 23 landen over de ganse wereld, zoals in [[Madagaskar]], [[Myanmar]] en [[Brazilië]].
Op 1 mei gaf de bisschop toestemming tot het bouwen van een kerk op de berg waar de verschijning was gebeurd. Op 25 mei was de plechtige eerstesteenlegging. Belangrijker dan het kerkgebouw, vond de bisschop het organiseren van een congregatie van geestelijken, die zich zou bekommeren om de zielzorg onder de pelgrims van Onze-Lieve-Vrouw van [[La Salette]]. Nadien legde de congregatie zich ook toe op [[christelijke zending|missiewerk]].
 
Er zijn 694 priesters en 962 mannelijke religieuzen bij de salettijnen, die actief zijn in 23 landen over de ganse wereld, zoals in [[Madagaskar]], [[Myanmar]] en [[Brazilië]].
 
Sinds 2006 is de Amerikaanse Dennis J. Loomis de generaaloverste van de congregatie.


== Externe links ==
== Externe links ==
Regel 9: Regel 13:
{{Wikidata|q786835}}  
{{Wikidata|q786835}}  
[[Categorie:Kloostercongregatie in de Rooms-Katholieke Kerk]]
[[Categorie:Kloostercongregatie in de Rooms-Katholieke Kerk]]
[[Categorie:Missionaris]]
[[en:Missionaries of La Salette]]

Huidige versie van 6 aug 2016 om 11:20

De katholieke congregatie van de salettijnen, voluit de missionarissen van La Salette, (Latijn: Missionarii Dominae Nostrae a la Salette) (M.S.) werd in 1852 opgericht door Philibert de Bruillard (1765–1860), de bisschop van Grenoble in Zuidoost-Frankrijk, op de plaats waar enkele jaren eerder, in 1846, Maria zou zijn verschenen aan twee kinderen.

Op 1 mei gaf de bisschop toestemming tot het bouwen van een kerk op de berg waar de verschijning was gebeurd. Op 25 mei was de plechtige eerstesteenlegging. Belangrijker dan het kerkgebouw, vond de bisschop het organiseren van een congregatie van geestelijken, die zich zou bekommeren om de zielzorg onder de pelgrims van Onze-Lieve-Vrouw van La Salette. Nadien legde de congregatie zich ook toe op missiewerk.

Er zijn 694 priesters en 962 mannelijke religieuzen bij de salettijnen, die actief zijn in 23 landen over de ganse wereld, zoals in Madagaskar, Myanmar en Brazilië.

Sinds 2006 is de Amerikaanse Dennis J. Loomis de generaaloverste van de congregatie.

Externe links

q786835 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow