Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Zanger

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Zangeres)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De zangeres Lisa Fischer, toenmalig vocaliste van The Rolling Stones.

Een zanger(es) oftewel vocalist(e) is een beoefenaar(ster) van de zangkunst. Een zanger kan beroepsmatig de kunst van het zingen beoefenen, maar het wordt ook veel als hobby beoefend.

Iemand die zingen als beroep beoefent wordt ook wel aangesproken met vocalist. Verschillende typen zangers omvatten bijvoorbeeld de operazanger en de volkszanger (zoals de bard). Zangers vindt men ook terug in verschillende religies, zoals de cantor in het christendom, en de zangers die in de synagoge de Thora zingen.

De aan 'zang' gerelateerde zaken grunten en rappen worden ook tot zingen gerekend.

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Vocalists op Wikimedia Commons.

rel=nofollow