Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Woordmerk

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een woordmerk is dat deel van een merkteken dat de benaming (van een organisatie of haar product) vertegenwoordigt. Bij een woordmerk gaat het meestal om een merknaam, maar een slagzin kan bijvoorbeeld ook als woordmerk worden geregistreerd.

Bekende woordmerken zijn bijvoorbeeld Shell en Nike. Wanneer een woordmerk en een beeldmerk onlosmakelijk verbonden zijn (denk aan Coca-Cola), dan spreken we over een monogram. Het woordmerk is door de specifieke vormgeving, kleurstelling en of typografie beeldmerk geworden.