Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Willy Albimoor

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Willy Albimoor, soms ook 'William Albimoor' (pseudoniem van Willy De Moor - Wevelgem 28 december 1924 - Borgworm 11 december 2004) was een Belgisch componist en pianist.[1]

De Moor begon als jazzpianist en maakte 50 jaar deel uit van het trio van Roger Vanhaverbeke.

Albimoor schreef muziek voor Louis Neefs, Ann Christy, Etta Cameron, Will Tura, Bobbejaan Schoepen, The Cousins etc ... Hij componeerde ook 4 mini-concertos voor piano en orkest.

Zijn grootste hit was het nummer Jungle Fever uit 1971, geschreven voor de Chakachas. Het nummer bereikte de achtste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

rel=nofollow

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties