Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

White Goblin Games

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

White Goblin Games [1] is een Nederlandse uitgever, producent en distributeur van bord- en kaartspellen en is gevestigd in Tweede Exloërmond.

Het bedrijf is opgericht door Jonny de Vries en Johan Kuipers in 2004. In eerste instantie richtte het bedrijf zich m.n. op de distributie van spellen uit buitenland.

In 2006 is White Goblin Games gaan samenwerken met Quined Games. Onder de naam QWG Games (Quined / White Goblin Games) hebben zij verschillende spellen uitgeven. Een groot deel van deze spellen betrof Nederlandse uitgaven van buitenlandse spellen (m.n. uit Duitsland) en ook enkele eigen titels. De samenwerking tussen beide bedrijven is in 2009 beëindigd [2], waarna zij beiden onder hun eigen naam hun activiteiten hebben voortgezet.

De spellen die in eigen beheer worden ontwikkeld worden uitgegeven met spelregels in vier talen: Engels, Nederlands, Frans en Duits.

De bedrijfsslogan van het bedrijf is 'Happy Faces Everywhere' dat verwijst naar het plezier dat de spellen van de uitgever aan de mensen beoogd te geven. Ieder jaar brengt het bedrijf een eigen magazine uit onder te titel 'Heerlijk Spelen'.

Gedurende het hele jaar is het bedrijf actief op spellenbeurzen en geeft het demonstraties van hun spellen.

Prijzen

Enkele spellen van White Goblin Games zijn bekroond met prijzen:

Nederlandse Spellenprijs [3]

  • 2006: Caylus van William Attia
  • 2007: Vorsten van Florence van Wolfgang Kramer, Richard Ulrich & Jens Christopher Ulrich
  • 2013: Terra Mystica van Jens Drögemüller
  • 2014: Qwixx van Steffen Benndorf

Gouden Ludo [4]

  • 2009: Pandemie van Matt Leacock
  • 2013: Terra Mystica van Jens Drögemüller
  • 2014: Istanbul van Rüdiger Dorn

Externe links

  1. º [1], Website White Goblin Games
  2. º [2], Website Quined Games met melding beëindiging samenwerking met White Goblin Games
  3. º [3], Website Nederlandse Spellenprijs
  4. º [4], Website Gouden Ludo