Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Watervogelbond

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Watervogelbond is een internationale belangenvereniging voor liefhebbers en kwekers van watervogels, zogenaamde aviculturisten. Het gaat dan met name om sierwatervogels.

Geschiedenis

De vereniging is opgericht in België en is een verzelfstandiging van de Werkgroep Watervogels van Aviornis. De watervogelbond biedt informatie over alle watervogels en verantwoorde kweek, waarbij ook aandacht is voor kleurmutanten en hybriden.

  • Oktober 2010 - oprichting België te Lanaken
  • December 2010 - oprichting Nederland te Maastricht

Doelstelling

De Watervogelbond geeft steun en verleent medewerking aan wetenschappelijk verantwoorde programma's voor het in stand houden van watervogelsoorten. Maandelijks wordt er een digitaal tijdschrift (Nieuwsbrief) met informatie voor watervogelliefhebbers verstuurd. Het tijdschrift is een medium dat de Watervogelbond helpt haar leden te voorzien van advies en informatie over het houden en kweken van watervogels. Er zijn diverse kweekprogramma's om de kwetsbare eendensoorten terug meer in avicultuur te verkrijgen. Jaarlijks wordt een watervogelweekend georganiseerd. Belangrijk tijdens dit watervogelweekend is de ruilbeurs voor het onverwant maken van kweekkoppels.

Externe link