Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Vlag van Luik

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Luik (ratio 2:3 of 1:1)

De provincie Luik heeft geen vlag die officieel dienst doet als vlag van Luik. Officieus gebruikt men echter een vlag die als een banier gemodelleerd is naar het provinciale wapen. Voor de hoogte-breedteverhouding houdt men zowel 2:3 als 1:1 (vierkant) aan.

Het provinciale wapen bestaat uit vier kwartieren. Het eerste kwartier toont het wapen van de stad Luik, het tweede kwartier dat van het hertogdom Bouillon en het vierde kwartier dat van het graafschap Loon. Het derde kwartier toont de bovenste helft van het wapenschild van Verviers.

De drie posthoorns verwijzen naar het tegenwoordig in Nederlands Limburg gelegen Graafschap Horn.

Vlaggen in België
Hoofdartikelen:Vlag van België · Lijst van vlaggen van België
Overzichtslijsten van deelgebieden:Lijst van vlaggen van Belgische deelgebieden · Lijst van vlaggen van Belgische gemeenten
Vlaggen van deelstaten en gemeenschappen:Brussels Hoofdstedelijk Gewest · Duitstalige Gemeenschap · Vlaanderen · Wallonië
Vlaggen van Vlaamse provincies:Antwerpen · Limburg · Oost-Vlaanderen · Vlaams-Brabant · West-Vlaanderen
Vlaggen van Waalse provincies:Henegouwen · Luik · Luxemburg · Namen · Waals-Brabant