Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Vervoering

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met de term vervoering of vervoeren bedoelt men de toestand waarin men meegesleept of misleidt wordt door een hevige verandering van de gemoedstoestand (extase, innerlijke driften, passie, spanning, afgunst, irritatie enz.). Men spreekt dan van in vervoering geraken.

Men kan om allerlei redenen / oorzaken in vervoering geraken, wat meestal afhangt van het gemoed van de betreffende persoon oftewel waar die al-of-niet gevoelig voor is. Bij het vervoeren van iemand gaat men dan ook gericht te werk en is men veelal bekend met de gevoeligheden die tot de vervoering leiden. Zo spreekt men ook over iemand ergens voor warm maken (in vervoering brengen).

Zie ook