Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Verslaggever

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een verslaggever of reporter is een van de soorten journalisten. De benaming verslaggever wordt vaak gebruikt voor een journalist, die veel de deur uit gaat en ter plaatse is waar het nieuws zich afspeelt. De termen verslaggever en reporter worden vaak door elkaar gebruikt.

De term redacteur wordt meer gebruikt voor journalisten die vanaf hun bureau werken. Een eindredacteur is daarvan het meest duidelijke voorbeeld.

Toch is de grens tussen verslaggevers en redacteuren niet altijd even duidelijk te trekken. Een researchredacteur werkt veel vanuit zijn bureau, zeker sinds de komst van internet, maar zal zich ook vaak ter plaatse moeten laten zien.

Door de opkomst van internetjournalistiek zijn de grenzen nog meer door elkaar gaan lopen. Een journalist kan verslag doen vanachter zijn bureau over zaken die zich afspelen op internet.