Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Verhoor (ondervraging)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een verhoor oftewel ondervraging of het interrogeren is het onderzoek waarbij een verdachte ondervraagd wordt. Dit gebeurt vaak door de politie, of het leger. Vaak is het doel van een verhoor om meer informatie te krijgen over het incident in kwestie, maar soms ook om een bekentenis bij de verdachte af te dwingen. Bij een verhoor kan de ondervraagde zich in de meeste landen beroepen op zijn zwijgrecht. Er bestaan verschillende verhoormethoden, zoals Good Cop/Bad Cop en de Zaanse verhoormethode. Ook kan de verdachte onder druk gezet worden om een valse bekentenis af te leggen, door middel van bijvoorbeeld marteling of chantage. Mensenrechtenorganisaties proberen landen waar dit soort verhoor toegepast wordt aan de kaak te stellen.

Zie ook