Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Universitair Functieordenen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het project Universitair Functie Ordenen (UFO) werd uitgevoerd van 2001 tot en met 2004 door de Vereniging van Universiteiten, SPIRIT en Hay consultants.[1]

Binnen de Nederlandse universiteiten bestonden circa 22.000 verschillende functiebeschrijvingen, die taakgericht waren, die onderling nauwelijks met elkaar in verband stonden en die slecht vergelijkbaar waren, zowel qua inhoud als qua beloning. Met dit project werden alle functies binnen de universiteiten geordend in een beperkt aantal functieprofielen. Hierdoor kunnen verschillende universitaire functies wél met elkaar in verband worden gebracht. Het UFO-project heeft geresulteerd in één functiebestand dat geldt voor alle universiteiten, met in totaal ongeveer 150 beschrijvingen van functies. Wel worden per functie verschillende niveaus aangegeven, die weer gekoppeld zijn aan specifieke salarisschalen. Op deze manier werd het ook mogelijk om een duidelijk financieel onderscheid tussen specifieke functies en functiefamilies aan te brengen; een onderscheid dat bovendien voor alle Nederlandse universiteiten geldt. Nederlandse universiteiten zullen daarom voor dezelfde werkzaamheden vrijwel hetzelfde salaris betalen. Er is in dit opzicht dus geen sprake van concurrentie tussen universiteiten.

Externe links

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow
Zoek op Wikidata
rel=nofollow
rel=nofollow