Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Tropisch klimaat

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldkaart met tropische klimaten
(naar de Klimaatclassificatie van Köppen).

Een tropisch klimaat is een klimaat dat voorkomt in de tropen. Volgens de klimaatclassificatie van Köppen is het een niet-droog klimaat waar het hele jaar de gemiddelde maandtemperatuur hoger is dan 18°C. Köppen karakteriseert het zijnde een hoofdklimaat als het A-klimaat.

Verdere onderverdeling volgens Köppen

  • Af: tropisch regenwoudklimaat; de droogste maand van het jaar heeft een gemiddelde maandneerslag van ten minste 60 mm en de neerslag valt ongeveer verspreid over het hele jaar.
  • Am: moessonklimaat; de droogste maand van het jaar heeft een gemiddelde maandneerslag van minder dan 60 mm en het droge seizoen springt er ten opzichte van het natte moessonseizoen sterk uit.
  • Aw/As: tropisch savanneklimaat; er is ten minste één maand in het jaar die een gemiddelde maandneerslag heeft van minder dan 60 mm en het droge seizoen springt er ten opzichte van het natte seizoen sterk uit.
rel=nofollow