Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Toewijding

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Toewijding oftewel het toewijden aan iets, kan op meerdere manieren opgevat worden :

Veel waaraan men zich toewijdt betreft bepaalde, beperkte bezigheden, zoals opkomen voor het milieu of het leren kennen van de geschiedenis van het eigen land. Een gedeelte van het dagelijks leven of het leven wordt dan in beslag genomen door de betreffende activiteiten. Aangaande vrijwel alle religies gaat de toewijding het volledige eigen leven aan, oftewel wijden gelovigen hun volledige leven, en daarmee meestal hun doen-en-laten, aan de aanname dat er een God bestaat, en ook een ziel (en daarmee verbonden hemel). Dit heeft meestal tot gevolg dat de gelovige niet meer anders kan, wil of mag veranderen betreffende de toewijding. Inzake de islam en moslim(a)s is afvallig zijn onacceptabel en onbespreekbaar. In het geloof dat moslims tot zich nemen (eigenlijk aan onderwerpen) wordt tevens kenbaar gemaakt dat het de woorden van Allah zelf zijn, en dat het twijfelen eraan verboden is. Ook wordt een moslim(a) duidelijk gemaakt dat hij/zij zich moet blijven ontwikkelen, wat dan ook betekent dat het begrijpen van het leven, als onderdeel van de grote ons omvattende natuur, met ook andere levende wezens daarbinnen, een begin van meer is.

Zie ook