Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Theaterfestival

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Theaterfestivals)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een theaterfestival is een (meestal terugkerend) evenement waarbij verschillende theatergezelschappen een voorstelling brengen.

Tot 2005 vond in de Lage Landen jaarlijks "Het Theaterfestival" plaats: een Vlaams-Nederlandse presentatie, aan het einde van de zomervakantie, van een selectie opmerkelijke voorstellingen van het voorbije seizoen. Sinds 2006 bestaat er een afzonderlijk Nederlands (Het Nederlands Theater Festival of TF in Amsterdam) en Vlaams luik (Het Theaterfestival, afwisselend in Brussel en Antwerpen). Beide festivals zorgen voor een eigen selectie en wisselen daarvan drie voorstellingen uit.

Lijst van theaterfestivals in België en Nederland

België

Nederland