Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

The Question Library

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

The Question Library (TQL) was in 1997 de eerste Nederlandse online kennisbank met een structuur van vraag en antwoord (Q&A), gebaseerd op de Socratische methode.

Historie

Managementteams kunnen praktische en actuele antwoorden vinden op dagelijkse vraagstukken in de bedrijfsvoering, variërend van strategie tot financieel/fiscale onderwerpen en van juridische tot ICT-vragen. Aanvankelijk werd de informatie gepresenteerd in de bekende losbladige vorm, maar al snel werd vooral online gepubliceerd en - op verzoek- ook in pdf. Inmiddels is een online database van zo’n 20.000 vragen en antwoorden opgebouwd, verdeeld over circa 90 onderwerpen. Ook zijn praktische tools&tips en zijn handreikingen voor het verbeteren van professionele vaardigheden opgenomen.

Eind jaren 90 waren in de Verenigde Staten al vragenbanken (zgn. knowledge bases) volgens dit principe actief. Deze waren nog voornamelijk gericht op consumenten. Later zijn er vanuit uitgeverijen als Reed Elsevier,Thomson Reuters,Springer Science+Business Media en Wolters Kluwer zakelijke en wetenschappelijke varianten gelanceerd. De informatie wordt hier in andere dan de vraag-en-antwoord-vorm gestructureerd en gepresenteerd.

TQL is in 1997 opgericht door Pim Hermans, die eerder bij Wolters Kluwer ruime ervaring had opgedaan met publiceren voor de B2B-markt. In 2013 is TQL overgenomen en vormt nu een label van MEDEM Publishing*, uitgeverij voor zakelijke en academische online uitgaven op tablets en e-readers.

Doel

Doel is expert-kennis toegankelijk te leveren aan niet-experts. De onderwerpen in de kennisbank zijn in eerste instantie gericht op directies, bestuurders, managers en professionals in profit en not-for-profit, die hun kennis willen/moeten verbreden naar andere vakgebieden om gesprekspartner te kunnen zijn voor collega’s, medewerkers of externe vakspecialisten. Bv. de financieel manager die met de inkoopmanager procesafspraken moet maken over (Europese) aanbestedingen, de HRM-er die meer wil weten van (de juridische aspecten van) arbeidsovereenkomsten, de net gerecruiteerde algemeen-manager-met-een-IT-achtergrond van een zorginstelling die in het MT afspraken maakt over (de uitbesteding van) het Facility Management. Ondertussen wordt in met name het hoger onderwijs veelvuldig gebruik gemaakt van de kennisbank.

Vakgebieden

De kennisbank omvat de vakgebieden: Strategie & Bestuur, Management, Marketing & Sales, HRM, Juridisch, Financieel/Fiscaal en ICT

Vorm

De informatie wordt gepresenteerd in een compacte vraag & antwoord ('Q&A')-vorm, een educatieve manier om van een onderwerp kennis te nemen. Zoals Socrates meende: door vragen te stellen kun je dingen ontdekken, kun je beschikbare kennis toegankelijk maken, kun je de wereld van de ideeën ontsluiten. Kennis verwerven is alleen mogelijk door de juiste vragen te stellen. Praktische, niet al te 'technische' informatieverschaffing staat voorop.

Vakexperts

De kennis in de kennisbank wordt geleverd door (Vak)experts. De kennisonderwerpen worden door hen regelmatig uitgebreid en geactualiseerd.

Om de autoriteit van elke expert voor de gebruiker te onderbouwen heeft elke expert:

  1. een aan de kennisbank gekoppelde auteurspagina, met: foto, kort cv, een overzicht van de expertise, plaatsing naar auteur- cq. onderwerpgebonden URL’s met relevante activiteiten (bv. cursussen, trainingen, presentaties, etc.) en publicaties (bv. boeken, artikelen, blogs, video’s, whitepapers etc.)
  2. verrijkings-mogelijkheden met multimedia en interactiviteit, zoals verwijzingen naar website, video, foto-galleries, online colleges en reactiemogelijkheden.
  3. een expert-button bij het onderwerp geeft doorkoppeling naar de expert; Dit om direct vragen die nog niet in de kennisbank zijn opgenomen te stellen. En zo de kennisbank weer te verrijken.

Raad van Advies

Aan TQL is een Raad van Advies verbonden die de redactie bijstaat. Leden van de Raad van Advies zijn: