Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Tahmina Akefi

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tahmina Akefi (Kaboel, 3 juni 1983) is een Afghaans-Nederlandse journaliste en schrijfster die sinds 1995 in Nederland woont.

Akefi verliet op twaalfjarige leeftijd haar geboorteland en vestigde zich met haar ouders, broer en twee zussen in Nederland. Hier studeerde ze Journalistiek en werkte voor het Algemeen Nederlands Persbureau, Omroep West en het NOS Journaal. In 2009 ging Akefi voor het eerst na 14 jaar terug naar haar geboortestad Kaboel. Na die reis begon ze te schrijven, aanvankelijk korte verhalen maar later begon ze aan een boek op verzoek van het Literair Agentschap Sebes en Van Gelderen.

In oktober 2011 debuteerde ze met Geen van ons keek om, een roman die deels op haar eigen jeugd in Afghanistan is gebaseerd.

Bibliografie

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties: