Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Sub Pop

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sub Pop is een platenlabel uit Seattle dat zich toelegt op rockmuziek. Het label is vooral bekend vanwege enkele populaire grungebands die ooit op het label hun platen uitbrachten.

Sub Pop begon als fanzine van Bruce Pavitt in 1980. De eerste editie heette het nog Subterranean Pop. Pavitt begon cassettebandjes met compilaties bij de zines te distribueren.

In 1986 begonnen Pavitt en Jonathan Poneman samen het platenlabel. Ze tekende enkele lokale bands, en starten een Sub Pop Singles Club waarbij abonnees iedere maand een single van een lokale band thuisgestuurd kregen.

In de loop der jaren zaten onder meer deze bands en artiesten op het label:

Externe links