Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Stichting Enjoyinglife.nl

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Stichting Enjoyinglife.nl is een ANBI erkende organisatie in Nederland die het werk van Prem Rawat, bekend als Maharaji, uitdraagt en ondersteunt.

Voorlopers

  • Divine Light Mission is de voorloper van Elan Vital Inc. (1983) (Verenigde Staten)
  • Elan Vital Nederland is de voorloper van Enjoyinglife.nl

Stichting

Enjoyinglife.nl is als Elan Vital Nederland (EVN) in 1988 opgericht. De stichting bestaat uit vrijwilligers en beoogt in Nederland het werk van Prem Rawat te ondersteunen en uit te dragen. Enjoyinglife.nl is een voortzetting van Stichting Elan Vital Nederland met de zelfde doelstellingen.[1] Prem Rawat biedt mensen de mogelijkheid innerlijke vrede te ervaren door het leren van de technieken van Kennis via een leerproces dat "De Sleutels" heet. Over het leven en werk van Prem Rawat is begin 2006 een uitgebreide biografie verschenen: Peace is Possible.[2]

De activiteiten die Enjoyinglife.nl in Nederland organiseert worden verzorgd door vrijwilligers en bekostigd uit donaties. Er worden op regelmatige basis voornamelijk filmpresentaties gegeven en bijeenkomsten georganiseerd, in het bijzonder in een aantal grotere steden. Incidenteel organiseert Enjoyinglife.nl grote internationale bijeenkomsten waarop Prem Rawat als gastspreker wordt uitgenodigd.[3]

In een aantal landen zijn er organisaties met dezelfde doelstellingen opgericht. Ook al hebben deze organisaties dezelfde soort doelstellingen en werken ze soms samen, ze zijn geheel onafhankelijk van elkaar. Om het werk van Prem Rawat uit te dragen verzorgen de meeste organisaties, waaronder ook Enjoyinglife.nl radio- en tv-uitzendingen met presentaties van bijeenkomsten over de hele wereld.

De Prem Rawat Stichting (TPRF) is een verwante organisatie in de Verenigde Staten. Het is een liefdadigheidsorganisatie die in 2001 is opgericht met het doel Prem Rawat zijn visie op vrede uit te dragen en humanitaire projecten te ondersteunen.[4]

De verschillende organisaties inclusief Enjoyinglife.nl, verstrekken geen vergoeding aan Rawat. De kosten van de organisatie worden bestreden uit donaties en door de verkoop van audiovisuele materialen.

De moeder van Elan Vital (Elan Vital Inc.), waaruit Elan Vital Nederland en Enjoyinginglife.nl zijn ontstaan, is opgericht in de Verenigde Staten in september 1971 (Denver, Colorado) onder de naam Divine Light Mission (DLM)

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Pyttersens Nederlandse Almanak; vermelding Stichting Elan Vital Nederland. Doelen: 1) informatie beschikbaar stellen over de mogelijkheid innerlijke vrede te ervaren; 2) ondersteuning bieden bij het daarbij behorende individuele leerproces; 3) organisatie van introductie- en vervolgprogramma’s en het aanbieden van informatie- en lesmaterialen. Overige informatie: Stichting EVN organiseert lezingen, dvd-presentaties en seminars over een voor iedereen toegankelijke, praktisch toepasbare methode waarmee mensen in hun leven meer geluk en tevredenheid kunnen ervaren. Het leerproces is een hoogst individueel traject waarin elke deelnemer voor zichzelf - thuis en met behulp van een reeks dvd’s - het tempo en de mate van participatie bepaalt.
  2. º Cagan, A. Peace is Possible: The Life and Message of Prem Rawat - Mighty River Press - ISBN 0-9788694-9-4
  3. º Rawat als gastspreker in Nederland: 1976 in het Van Gogh Museum (Amsterdam); 1985 en 1990 in Hotel Krasnapolski (Amsterdam); 1995 in de RAI (Amsterdam); 2006 in het World Forum Convention Center (Den Haag).
  4. º De Prem Rawat Foundation (TPRF) is door Prem Rawat opgericht om de kwaliteit van leven te helpen verbeteren van mensen in nood. Regelmatig organiseert de Foundation in India medische klinieken, waar mensen gratis geholpen worden en advies krijgen. Daarnaast biedt ze vluchtelingen in oorlogsgebieden hulp en worden organisaties ondersteund die humanitaire, sociale of andere filantropische projecten uitvoeren in overeenstemming met Prem Rawats visie op vrede. De Foundation werkte de afgelopen periode samen met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, de grootste organisatie voor voedselhulp ter wereld, om hulp te verlenen in Nigeria, Indonesië, Guatemala en Sri Lanka. Er werden onder meer fondsen beschikbaar gesteld ten behoeve van slachtoffers van de aardbeving in Pakistan, modderlawines in de Filipijnen, de orkanen Katrina in de Verenigde Staten en Wilma in Mexico. In Ghana en het Midden-Oosten werd hulp geboden bij projecten voor schoon drinkwater.
rel=nofollow
rel=nofollow