Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Stefaan Rits

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Stefaan Rits (Roeselare, 1984) is een Belgisch kunstenaar.

Opleiding

Rits genoot zijn opleiding als restauratieschilder in Roeselare en Kortrijk. Zijn groeiende belangstelling voor hedendaagse kunst en zijn opmerkelijke creativiteit zorgden ervoor dat hij ook tijdens en na zijn opleiding met eigen werk naar buiten kwam.

Werk

Zijn werk beperkt zich echter niet alleen tot schilderijen, maar ook vele andere vormen van beeldende kunst waaronder ook tekeningen, beeldhouwwerk en installatie. Daarnaast richt deze kunstenaar zich ook op woordkunst.

De kunstenaar laat zich voor zijn werk vooral inspireren door de samenleving, zowel in de westerse cultuur als over de hele wereld. Hierin werpt hij vaak vragen op of stelt hij realiteit voor. Daarvoor maakt hij gebruik van alle middelen en technieken die in het werk passend zijn en er een meerwaarde aan bieden. Hierdoor maakt Kunstenaar Rits geen gebruik van steeds dezelfde techniek.

Zakelijk leven

Rits werd oprichter van Vlaams Cultuurnet, een bedrijf dat zich richtte op cultuur-management in Vlaanderen. Na een crisis binnen het bedrijf en de stopzetting van provinciale steun aan kunstenhuizen of cultuur- en gemeenschapscentra werd er begin 2015 beraad gevoerd voor sluiting van het bedrijf.

Externe links

Zoek op Wikidata

rel=nofollow