Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Spanakopita

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Spanokopita cropped.jpg
Spanakópita

Spanakopita (van het Griekse σπανάκι, spanaki, ’spinazie’, en πίττα, pitta, ’taart’) is een Griekse spinazietaart die vaak als bijgerecht wordt geserveerd. Met de opkomst van de vele ouzeri’s en/of mezzebars is er nu ook een kleinere variant verkrijgbaar, meestal onder de naam bourekia. De grote spanakopita wordt meestal in grote vuurvaste schalen gemaakt met spinazie, fetakaas, eieren soms ook een beetje dille en ui. De kleinere versie wordt in filodeeg gewikkeld en als driehoekje aangeboden.

Wikibooks  Wikibooks: Kookboek/Spanakópita