Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Société des Missions Étrangères de Paris

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Société des Missions Étrangères de Paris (M.E.P, Genootschap van Buitenlandse Missies van Parijs; kort: Buitenlandse Missies) is een katholieke gemeenschap van apostolisch leven, gevestigd in Parijs, gericht op de (katholieke) evangelisatie in niet-christelijke landen, vooral in Azië. Een gemeenschap van apostolisch leven is kerkrechtelik geen orde of congregatie. Om vrijwilligers op te leiden tot missionarissen, werd in 1663 een seminarie opgericht in de rue du Bac in Parijs, met de erkenning van paus Alexander VII.