Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Sjabloon:R spelfout

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer de sjabloon wordt geplaatst.

Doel

Dit sjabloon wordt gebruikt om een redirect aan te geven van een foute schrijfwijze van een woord/naam naar de correcte schrijfwijze (titel van een artikel). Dit wordt bewerkstelligd door deze redirects in Categorie:Wikipedia:Redirect voor spelfout te plaatsen.

Dubbele redirects

In principe leidt een redirect met dit sjabloon naar een gelijkluidende titel, maar dan mét de juiste spelling. Dat doen we echter niet als de bestemming óók een redirect is, want dubbele redirects moeten vermeden worden.

Over het algemeen zul je op beide redirects dezelfde R-sjablonen aantreffen, en op de ene bovendien R spelfout.