Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Sander Kleikers

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sander Kleikers (Heerlen, 4 april 1976) is een Nederlandse journalist, presentator, commentator en tv-maker.

Carrière

Kleikers werkt sinds 2002 in de journalistiek. Hij was freelance verslaggever voor Radio 1, Radio 2 en BNR Nieuwsradio. Later kwam hij in dienst van de Limburgse regionale omroep L1, waarvoor hij verschillende functies op radio en tv invulde.

Kleikers is maker en presentator van de dagelijkse Limburgse tv-talkshow AvondGasten. Daarnaast is hij eindredacteur Sport en anker van de wielertalkshow Tour de L1mbourg. Daarin spreekt hij voor L1 tijdens de Tour de France dagelijks op een nieuwe Limburgse locatie over de actuele wielersport met bekende gasten.

Kleikers is een ervaren wielercommentator bij L1 en Eurosport. Zo becommentarieerde hij voor L1 oa het WK Wielrennen, WK Veldrijden, meerdere malen de Tour de France, Amstel Gold Race, Volta Limburg Classic en de Binck Bank Tour. Sinds 2018 werkt hij ook voor Eurosport als wielercommentator. Daarnaast schrijft hij columns voor het lifestyle-blad Chapeau Magazine.

Trivia

  • In 2012 won hij een NL-Award (tv-prijs) voor zijn wielertalkshow L1 Wielercafe.
  • In 2017 presenteerde hij de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin, op de Markt in Maastricht.
  • In 2017 stond hij nummer 4 op de lijst van de beste commentator van het wielerjaar 2017[1]

Externe links

Linkedin 64.pngFaceBook 32x32.png Twitter.png

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow