Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Sabinus van Spoleto

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sabinus van Spoleto

De heilige Sabinus (gestorven Spoleto, 303) was een Italiaans bisschop. Volgens de overlevering was Sabinus bisschop in een onbekend oord. Tijdens de christenvervolgingen onder keizer Maximianus werd hij samen met de diakens Exuperantius en Marcellus en andere gezellen in Assisi gevangengenomen en in Spoleto terechtgesteld. Hij is de patroonheilige van Spoleto, Siena, Assisi en Fermo. Zijn feestdag is op 7[1] en 30 december.

Literatuur

  • Johann Evangelist Stadler (Hrsg.):Vollständiges Heiligen-Lexikon, Band V (Augsburg 1882, Faksimile-Neudruck Hildesheim 1996), S. 184 f.
  • Julius Boehmer: Die Prenzlauer Sankt-Sabinen-Kirche im Rahmen der mittelalterlichen Diözese Cammin (Prenzlau 1936).
  • Englebert, Omer. "The Lives of the Saints." Anne and Christopher Fremantle, trans. Nihil obstat 1954. New York: Barnes & Noble, 1994, p. 494-495

Linken

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Saint Sabinus op Wikimedia Commons.

rel=nofollow

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º Martyrologium Romanum (Libreria Editrice Vaticana 2001 ISBN 88-209-7210-7)
rel=nofollow
q431349 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)
rel=nofollow
rel=nofollow