Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

S.V. Liber

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Studentenvereniging Liber is een kleine vereniging in Amsterdam met ongeveer 85 leden. Liber heeft in het Latijn twee betekenissen: vrij, en: boek. Dit is een verwijzing naar de Bijbel. Maar deze betekenis, die ooit in de oude, gereformeerde dagen van de vereniging nog beleefd en beleden werd, heeft Liber al enkele decennia vaarwel gezegd.

Liber kent geen hiërarchie en strikte regels of eeuwenoude tradities. Evenmin kent Liber een ontgroening voor nieuwe leden.

Jan Peter Balkenende is lid geweest van Liber. Zijn dispuut heeft Liber op een gegeven moment verlaten en zich aangesloten bij het VU-corps (tegenwoordig L.A.N.X.).

Liber is aangesloten bij de Amsterdamse Kamer van Verenigingen.

Externe links