Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Robbie van West

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Robbie van West (25 juni 1992) is een Nederlandse golfer. Hij woont in Beesd en speelt op Golf Club Prise d'Eau. Van West volgt opleiding aan de Johan Cruijff University, waar studie en sport gecombineerd worden.

Van West won in 2010 zowel het strokeplay als het matchplay kampioenschap junioren. In de Trompbeker maakte hij een birdie op de laatste hole waardoor hij het toernooi op zijn naam schreef. In het matchplay-kampioenschap won hij de finale op de 20ste hole van Michael Kraaij. Aan het einde van het jaar won hij met 6569 punten de Van Lanschot Ranking.

In 2014 behaalde Van West onder meer top-10 plaatsen in de internationale amateurskampioenschappen in Portugal, Spanje en Ierland. Bij het European Amateur Team Championship eindigde hij individueel op de 7de plaats. Bij het Nationaal Open 2014 eindigde hij achter Vince van Veen en Jeroen Krietemeijer als 3e amateur.

Gewonnen

Teams

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties