Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Rick Evers (journalist)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Rick Evers is een Koninklijk Huis-deskundige voor onder meer 6 Inside, Koffietijd, RTL Late Night, de NPO en het magazine Royalty. [1][2][3] [4][5] [6]

Loopbaan

Na zijn studie aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek startte hij zijn loopbaan als koningshuis-verslaggever bij tijdschrift Royalty bij hoofdredacteur Marc van der Linden. Later schreef hij ook voor onder meer tijdschrift Vorsten, het Engelstalige tijdschrift The Crown en Elegance. Hij interviewde tal van royals uit binnen- en buitenland, zoals de Deense koningin Margrethe Door zijn expertise wordt hij gevraagd voor bijdragen in diverse kranten [7] en programma's op radio en televisie, zoals op NPO Radio 1 tijdens Koningsdag[8]. Zijn medewerking aan het Belgische tv-programma Royalty op VTM veroorzaakte ophef in België en Nederland, toen het even leek dat hij het officiële account van het Belgische koningshuis had gehackt.[9]

Persoonlijk

Evers heeft sinds 2017 een relatie met EditieNL-presentator Robbie Kammeijer.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow