Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Restaurationisme

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Restaurationisme is een christelijke theologischepen zienswijze.

  • In een algemene theologische of kerkhistorische betekenis, betekent het het streven naar het herstel van het oorspronkelijke christendom.
  • Afhankelijk van de context kan het woord meer specifiek gebruikt zijn als een synoniem van de Restoration Movement (Restauratiebeweging of Stone-Campbell-beweging).
  • In het verleden werd de term ook gebruikt voor het christelijke geloof dat Israël zou ’hersteld’ worden, tot de term in deze betekenis in het midden van de twintigste eeuw vervangen werd door de term ’christelijk zionisme’.
 
rel=nofollow