Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

René Bastiaanse

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:René Bastiaanse, BHIC, 2014.JPG
René Bastiaanse bij het Brabants Historisch Informatie Centrum

René Bastiaanse (Utrecht, 1953)[1] is een Nederlands historicus, televisiepresentator, auteur, spreker en sinds 2002 de directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Voor zijn benoeming tot rijksarchivaris van Noord-Brabant was Bastiaanse directeur van het museum Markiezenhof in Bergen op Zoom. Bastiaanse verwierf vooral faam door zijn serie "De Wandeling" op Omroep Brabant, waarin hij elke week, wandelend, de geschiedenis besprak van een andere Noord-Brabantse plaats. Bastiaanse presenteerde in totaal 241 afleveringen van "De Wandeling" over een periode van 7 jaar tussen 1998 en 2005. "De Wandeling" is één van Omroep Brabants best bekeken programma's aller tijden.[1][2]

Bibliografie

Bronnen, noten en/of referenties