Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Reina Prinsen Geerligsprijs

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Reina Prinsen Geerligs Prijs voor Remco Campert en Ellen Warmond (1953).jpg
Uitreiking van de Reina Prinsen Geerligsprijs door J.P. Prinsen Geerligs aan Ellen Warmond en Remco Campert (1953)

De Reina Prinsen Geerligsprijs was een jaarlijks toe te kennen literaire prijs. De prijs werd ingesteld in 1946 door de ouders van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen schrijfster Reina Prinsen Geerligs (1922-1943), om de herinnering aan haar levend te houden. De prijs werd uitgereikt aan jonge letterkundigen van 20-25 jaar oud. De prijs is onder andere uitgereikt aan Harry Mulisch, Gerard Reve, J. Bernlef, Remco Campert en Leon de Winter. In 1979 is hij voor de laatste maal toegekend.

Gelauwerden voor deze prijs:

Bestand:InaRousseau1953.jpg
Ina Rousseau (1953)

Naast de Reina Prinsen Geerligsprijs voor Nederlandse literatuur is de prijs ook zeven keer uitgereikt aan schrijvers van Zuid-Afrikaanse literatuur: