Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Redemption (Frankrijk)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Redemption Hellfest.jpg

Redemption (We are Redemption) is een Franse heavymetalband uit de plaats Metz, opgericht op 13 september 2016.[1]

Vader Jean Serge Kuhn leerde zijn zoon 'Matt' gitaar te spelen en zijn in 2019 18-jarige zoon neemt ook de vocalen voor zijn rekening. De jongste zoon Rod (Rodolphe) werd in juli 2019 12 jaar en drumt al vanaf zijn vijfde jaar. Zijn moeder, een voormalige drumster van een band, leerde hem de technieken. Jean Serge neemt de bas voor zijn rekening en is de bandleider, maar houdt zich op het podium wat meer op de achtergrond voor zijn zonen.

Na een demo en een aantal spectaculaire optredens op o.a. het Franse HellFest in juni 2018, kwam hun eerst ep (download en cd), begin 2019 uit.

De stijl van de band gaat richting Motörhead, maar het trio heeft haar eigen stijl met zelf geschreven nummers. In 2019 volgde hun eerste cover: Call Me, van Blondie. De band is geen coverband, maar covert zo nu en dan een bekend nummer en geeft het dan een heavymetalsound.

Bezetting

  • JS Kuhn - basgitaar, bandleider
  • Rod Kuhn - drums
  • Matt Kuhn - gitaar en zang

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º www.e-redemption.fr