Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Realisme (interactie)

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Realistisch)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Realisme oftewel realistisch zijn is een manier om afzonderlijke waarnemingen te kunnen associëren met andere waarnemingen, op basis van een objectieve en weldoordachte gedachtengang, die de werkelijkheid zo veel mogelijk benadert.

In het dagelijkse leven (samenleving) gaat men er in eerste instantie (ook vanwege dat het wenselijk is) van uit dat de medemens dingen doet en bekend maakt op een realistische manier. In tweede instantie volgt de communicatie, waarbij de eigen denkwijze overdenkt en beoordeelt. Normaliter zullen onrealistische uitlatingen snel passende reactie's krijgen.

Zie ook