Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Raymond Moulaert

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Raymond Moulaert (1875 - 1962) was een Belgisch componist.

Loopbaan

Hij was hoogleraar harmonie en contrapunt aan het Koninklijk conservatorium van Brussel tot 1940 en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth tot 1943. Hij was ook directeur van de muziekacademie van Sint-Gillis in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vóór de taalkundige splitsing. In 1955, op tachtigjarige leeftijd, werd hij lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. In 1958 werd hij bekroond met de vijfjaarlijkse prijs van de Belgische regering voor zijn totale oeuvre.

Werk

Onder zijn werken vermelden we:

  • Concerto voor piano en orkest


Familie

Hij is de vader van de componist en violist Pierre Moulaert (1907 - 1967).