Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Precious Lara Quigaman

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lara Quigaman of Precious Lara Quigaman-Alcaraz (3 januari 1983, Taguig, Filippijnen) is een model, actrice, en freelance schrijfster uit de Filippijnen. Zij werd in 2005 verkozen tot Miss International in Tokyo, Japan.

Ze deed twee keer mee in de Binibining Pilipinas-verkiezing: de eerste keer in 2001 en de laatste keer in 2005, toen ze de Binibining Pilipinas-International-titel verwierf. Als Miss International was ze de opvolgster van de Colombiaanse Jeymmy Paola Vargas.

In de Filipijnen, waar de belangstelling voor Miss-verkiezingen groot is, werd Precious warm onthaald en officieel gehuldigd met een speciale stoet door de hoofdstad Manilla, nadat voormalige Filipijnse Missen haar ontvangen hadden op de nationale luchthaven Ninoy Aquino International Airport.

Quigaman is de oudste van vier kinderen van Nelson Quigaman uit de stad Ligao en van de verpleegster Princesita San Agustin. Ze werd geboren in Taguig City in de Filippijnen, maar groeide op in Biñan in de provincie Laguna. Vanwege het werk van haar vader woonde ze vijf jaar lang in Bahrein, waarna ze terugkeerde naar Biñan om daar de middelbare school af te ronden. Daarna ging ze media en communicatie studeren aan het Filton College. Ze behaalde ook een Bachelor of Arts aan de universiteit van Bristol.

Ze trouwde op 8 juli 2012 met haar vriend Marco Alcaraz. Op 10 november werd hun kind geboren in Alabang, in de stad Muntinlupa.

Weblinks

1px.pngPrecious Lara Quigaman  Precious Lara Quigaman op Facebook