Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Povl Anker (schip)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow
M/S Povl Anker in Rønne-haven

M/S Povl Anker (bouwjaar 1978) is een passagiersschip van de Deense rederij BornholmerFærgen met een capaciteit van ca. 262 personenauto's en 1500 passagiers; iedere passagier moet een zitplaats hebben. Met 4 Alpha-dieselmotoren en 12.472 pk (4 maal 3.118 pk) wordt een topsnelheid behaald van 19,5 knopen.

M/S Povl Anker is vernoemd naar de vrijheidsstrijder Povl Anker, een van de deelnemers aan de Bornholmse opstand van 1658.

Route

Route Rønne - Ystad v.v., Rønne - Køge v.v. en Rønne - Sassnitz v.v.

M/S Povl Anker vaart de diensten tussen Rønne en Sassnitz, en bij drukte ook tussen Rønne en Ystad. Wanneer één van de schepen uitvalt wordt de Povl Anker ingezet. Ook bij zeer slecht weer[2] of ijsvorming wordt de Povl Anker op de hoofdroute ingezet. Alleen bij extreme storm en golven van ruim 4 meter wordt ook de Povl Anker uit de vaart genomen.

Zusterschip

Zie ook

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º I 3/3 E, Deep Sea Car Ferry ICE II. Betekenis: Mag in alle internationale vaarwateren varen en is een klasse 2-ijsbreker.
  2. º Villum Clausen wordt bij 2 meter hoge golven uit de vaart genomen. Voor het RORO-schip, de Hammerodde, geldt dit bij 3 meter hoge golven
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow