Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Ponkers

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ponkers is een op jongeren gericht YouTube-kanaal met in 2018 ongeveer 500.000 abonnees.[1]
Eigenaar was het mediabedrijf Medialane uit Amsterdam en is sinds september 2018 is het kanaal eigendom van de presentatoren.[2]

Geschiedenis

Ponkers is in 2013 in Nederland gestart als YouTube-kanaal op basis van een bestaand Duits format. Thoms Smagge maakte destijds deel uit van de eerste groep medewerkers van dit kanaal. Sinds 2015 bestaat het team van Ponkers uit Noah Zeeuw (o.a. bekend van televisiekanaal FOX [3] en van bijdragen aan de TV Show en Shownieuws), Jesper Kleynen en Martijn van Steinvoorn.

Video's

Het kanaal heeft ongeveer 360 films/video's op YouTube staan, waaronder Under cover in de trein, 24 uur Overleven zonder geld(in diverse steden in Nederland)[4] , Terug op St.Maarten en Hoe slecht spreekt u Engels.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow