Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Paul De Loose

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Paul De Loose (Antwerpen, 22 mei 1949) is een Vlaams politicus voor de sp.a. Hij zetelde van 1995 tot en met 2006 in de Antwerpse Gemeenteraad en was Schepen voor Openbare Werken van de Stad Antwerpen van 1996 tot 2001.

Loopbaan

De Loose studeerde industriële elektronica aan het Technisch Atheneum te Hoboken. Van 1970 tot 1996 werkte hij bij Kabel-TV Integan, in de afdeling „Planning & Ontwerp” en „Onderzoek & Ontwikkeling”. Hij werd zaakvoerder van de tijdelijke vereniging IAT (Integan – Alcatel – Telindus): ontwikkeling, implementatie en realisatie van het Antwerpse glasvezelnetwerk MANAP, eerste breedband computernetwerk met glasvezel ATM-technologie in Europa.

Politiek

Flora Van Keirsbilck, de moeder van Paul De Loose, was schepen te Hoboken. Van 1972 tot 1978 was hij lid van het nationaal bureau van de Jongsocialisten, en 1974 tot 1978 ondervoorzitter.

Hij was redacteur van het tijdschrift LINKS en behoorde tot de linkervleugel van de toenmalige BSP en de latere SP – Vlaamse Socialisten.

Kort na de fusie van Antwerpen (1 januari 1983) werd hij ondervoorzitter van de Antwerpse Cultuurraad. Vanaf de oprichting stapte hij over naar de Districtsraad van Hoboken, waar hij fractieleider van de SP werd. Vanaf 1995 tot en met 2006 zetelde hij in de Antwerpse Gemeenteraad. In 1996 werd hij schepen voor Openbare Werken van de Stad Antwerpen. In deze functie was hij betrokken bij de uitvoering van de „tewerkstellingsparagraaf”: samen met de Confederatie van de Bouwnijverheid, de vakbonden en de Stad Antwerpen werd bij elke openbare aanbesteding van de stad een bedrag gereserveerd voor opleiding aan laaggeschoolden en langdurig werklozen. Paul De Loose zorgde ervoor dat de Grote Markt autovrij werd, en dat de autovrije Meir werd uitgebreid met de integratie van de Jezusstraat. Ook wss hij verantwoordelijk voor de uitbreiding waterzuivering en de invoering van gescheiden waterafvoer.

Sportvereniging

Van 1994 tot 2014 was Paul De Loose voorzitter van handbalclub KV Sasja HC. In die periode behaalde de club drie landstitels, een Belgische Beker en werd ze de eerste BeNeLiga kampioen.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow