Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Parti réformateur libéral

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Parti réformateur libéral (PRL) was een Belgische Franstalige liberale politieke partij. Zij ging in 2002 op in de Mouvement Réformateur (MR).

Geschiedenis

In 1972 splitste de unitaire PVV zich in een Vlaamse PVV en een Franstalige PLPW (Parti de la Liberté et du Progrès en Wallonie).

In 1976 smolt de PLPW samen met de gematigde vleugel van het RW (Rassemblement Wallon) tot de PRLW (Parti de Réformes et de la Liberté en Wallonie). Jean Gol stapte toen over van het RW naar de PRLW.

In 1979 werd, na de toetreding van de Franstalige Brusselse liberalen die tot dan een onafhankelijke partij hadden gevormd, de PRL opgericht.

In maart 2002 is de PRL opgegaan in de MR (Mouvement Réformateur), een verbond met de PFF (Partei für Freiheit und Fortschritt), het FDF (Front Démocratique des Francophones) en het MCC (Mouvement des Citoyens pour le Changement).

Voorzitters

Voorzitters PLPW

Voorzitter PRLW

Voorzitters PRL