Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overpoortstraat

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Compass Rose Dutch North.pngDit artikel valt onder beheer van Dorp:Locatio. Compass Rose Dutch North.png
Hoofdartikel.png Zie ook Overpoort voor het gelijknamige kruispunt en de voormalige stadspoort.
rel=nofollow

De Overpoortstraat, kortweg Overpoort genoemd, is een straat in het centrum van de Belgische stad Gent. De Overpoortstraat loopt van het kruispunt Heuvelpoort met de R40 en de Normaalschoolstraat in het zuiden naar het Sint-Pietersplein in het noorden.

De straat staat bekend als de uitgaansbuurt voor studenten in Gent. Er zijn tientallen cafés, restaurants en nachtclubs. In de nabijheid van de Overpoort zijn er ook verschillende studentenhomes en koten. Tot in 2011 was er ook een studentenrestaurant in de Overpoortstraat, de Resto Overpoort (of Octopus-resto).[1] Het gebouw huisvest onder meer een fitness en een supermarkt.[2]

In het verlengde van de Overpoortstraat ligt in het noorden het Sint-Pietersplein, de Blandijnberg en de Sint-Pietersnieuwstraat. In zuidelijke richting ligt de campus Ledeganck. Die as vormt de ruggengraat van de Gentse studentenbuurt.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º (nl) "Verbouwing oude Octopus-resto in Overpoort mag opnieuw starten", Het Nieuwsblad, 25-09-2013, online geraadpleegd op 30-03-2014.
  2. º (nl) "Eind april nieuwe Albert Heijn in Gentse Overpoort", Het Nieuwsblad, 03-01-2014, online geraadpleegd op 30-03-2014.

1px.pngWikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Overpoortstraat op Wikimedia Commons.

Edge-firefox.png 51°2′24″N, 3°43′32″E