Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg sjabloon:References

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Scrollen

Bij scrollen[1], scrollen de links naar de hoofdtekst (1.0, 1.1, 1.2 enz.) niet mee (IE7). Guido den Broeder 6 mrt 2012 01:20 (CET)

Hmm, Ik zal dat eens uitzoeken. Moet ik wel weer even een instal van IE7 zien te vinden. (Overigens heb ik een bloedhekel aan IE. en heb versie 8.0 alleen om testredenen)
Ik gebruik zelf Googl Chrome, Firefox, Opera en SeaMonkey. Ik kan je aanraden om over te stappen naar een van de browsers, aangezien binnenkort geen ondersteuning en updates op IE7 te verwachten zijn. In de nieuwe browsers kan je altijd je favorieten importeren, zodat je die niet kwijt raakt. Ik kan je aanraden om Google Chrome te installeren, die is het meest gebruikersvriendelijk in gebruik.
--Opmerking.png Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 6 mrt 2012 01:41 (CET)
Ik denk dat 80% van de Nederlandssprekende de IE gebruiken, alleen personen die meer doen dan lezen gebruiken vaak iets anders. Ik gebruik soms Chrome, maar ik vind IE prettiger. Ik ben er bv nog steeds niet achter hoe ik een lijst favorieten aanmaak laat staan hoe ik bij de bestaande lijst kan komen. Wanneer ik een nieuwe pagina bij IE opent kom ik zo bij de laatste geopende meest gebruikte 10 pagina, heel handig bij de genealogie. De per ongeluk verwijderde pagina is daar ook met een klik terug. Pagina’s moet goed op IE werken. --Lidewij 6 mrt 2012 13:39 (CET)
Dan is dat heel lang geæleden Lidewij. Dat percentage ligt nog maar op 34%. Zie security.nl waar Chrome op 31% ligt.
Maar het moet inderdaad goed werken, dus ik zoek nog even naar wat het probleem kan veroorzaken. Even geduld.--Opmerking.png Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 6 mrt 2012 16:20 (CET)
Guido, kan je een screenshotje uploaden met het probleem? of het even naar mij toemailen? Bij mij werkt het namelijk wel goed. Het kan zijn dat een plugin, niet up-to-date is. --Opmerking.png Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 6 mrt 2012 16:27 (CET)
Het lijkt op een confict met de height-property, alleen voor de referenties die meermalen in de tekst worden genoemd en daarom genummerde blauwe superscript links hebben (met een pijltje ervoor). Die negeren de verticale scrollbar. De superscript bolletjes die voor eenmalige referenties staan scrollen wel netjes mee. Guido den Broeder 7 mrt 2012 13:43 (CET)
Dat is raar. Maar niets verbaasd me bij Internet explorer. Die heeft wel meer rare fouten/Lees: missende eigenschappen. In versie 8.0 werkt het echter wel gewoon, dus iets hebben ze bij MS dan wel opgelost. Wellicht handiger om over te stappen naar 8.0 of een andere browser nemen? (Overigens, 9.0 is zo dadelijk ook al beschikbaar... - Ik zoek verder, dat wel.--Opmerking.png Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 mrt 2012 14:00 (CET)
Ik heb nummer 9.0.5 al een aantal maanden en ik heb het probleem niet.--Lidewij 7 mrt 2012 15:07 (CET)
Kan je nagaan dat ik nimmer met IE bezig ben dus. Het was er al :D - Maar Guido, het beste is als je je browser dus update naar 8.0 of 9.0 of een betere browser.--Opmerking.png Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 mrt 2012 18:51 (CET)