Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg gebruiker:Oleander

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
50px Wikisage logo nw.png Welkom 50px Wikisage logo nw.png
Hallo Oleander, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Welkom Oleander. Groet, --Lidewij (overleg) 11 mrt 2017 14:46 (CET)


Beste Oleander, van harte welkom op de Wikisage.
Dank voor uw belangstelling en uw medewerking aan dit project.
Voor het lemma Attische komedie gebruikte u de laatste versie die op Wikipedia nl stond. Omdat bij overnamen van een artikel van Wikipedia wegens auteursrechten en de licentie bepalingen de herkomst moet worden vermeld heb ik dit voor u gedaan. Heeft u vragen, stel ze. Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 20 mrt 2017 16:33 (CET)

GNU-licentie voor vrije documentatie

Oleander, voor overname van artikelen (enz.) uit andere bronnen die eveneens de GNU-licentie voor vrije documentatie hanteren zoals Wikipedia geldt de volgende regel: Neem daartoe in de bewerkingssamenvatting een permanente link op naar de versie die wordt overgenomen.

Deze hyperlink of URL is voldoende naamsvermelding om aan de licentie te voldoen.

Een permanente link is een link naar een bepaalde versie van een pagina. Dat is wat anders dan een gewone link, die steeds naar de nieuwste, huidige versie schakelt, waarvan de inhoud regelmatig kan veranderen. Waar de permanente link naar verwijst blijft voor altijd hetzelfde. De permalink verwijst naar de schrijvers van de tekst tot op moment van overnamen. Wilt u iets aan de tekst veranderen, dan graag pas bij de volgende opslag.

Een permanente link maak je door links onderaan in de zijbalk, onder 'hulpmiddelen' onder meer 'permanente link' te klikken. Daarop verschijnt in de adresbalk de permanente link naar de paginaversie die u op dat moment bekijkt. (Kopieer en plak deze link in de bewerkingssamenvatting, "Bron: <permalink>)

Een handigheidje hierbij is dat u ook met uw rechtermuisknop kan klikken op de 'permanente link' en dan in het menu kan kiezen voor kopiëren. Dat scheelt u dan een pagina minder te laden.

Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 20 mrt 2017 16:33 (CET)
Bedankt voor de uitleg! --Oleander (overleg) 22 mrt 2017 14:55 (CET)

Categorieën

Oleander, beide lemma's heb ik even nagelopen. Categorieën die er nog niet zijn, worden gemaakt. Het sjabloon Bronvermelding anderstalige Wikipedia staat dicht, wanneer we deze link willen laten werken kan dat in een keer bij allemaal tegelijk. Nu wordt hier melding van gemaakt in de bewerkingssamenvatting. Wikidata doen we met een eigengemaakt sjabloon. Wanneer dat aanwezig kan je rechtsonder naar Wikipedia doorklikken. Voor zover. Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 9 mei 2017 22:41 (CEST)

Dank je voor het antwoord, maar wat heb je precies gewijzigd aan Feminazi om de appendix correct te laten weergeven, want bij mij lukte het niet en de Wikidata link stond er nochtans al in. --Oleander (overleg) 10 mei 2017 20:43 (CEST)
Oleander, de }} stonden te hoog Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 10 mei 2017 21:58 (CEST)
Nu zie ik het! super, bedankt! --Oleander (overleg) 11 mei 2017 15:35 (CEST)

Visé

Belgische plaatsnamen zijn een riskant thema. Eens extra navragen kan nooit kwaad. Het is gewoon de vraag welke regels men volgt. Ik zeg er alvast bij dat de redenering: "elke plaats heeft maar één naam, die die ter plaatse gebruikt wordt", nergens een gevolgde regel is. Visé is acceptabel, maar Tournai is nooit de Nederlandstalige naam van Doornik. Blijft nog de vraag wat men doet met Nederlandse bestaande namen zoals Wezet. —Mendelo 16 jun 2017 12:47 (CEST)

Dag Mendelo, het is inderdaad een thema dat veel discussie in zich oproept. Zelf ben ik van mening dat we enkel moeten spreken over de Nederlandstalige naam als die voldoende gangbaar is, zoals Luik of Namen. Wezet was ooit een vertaling, maar feitelijk is die in onbruik geraakt, en buiten Vlaanderen is die geheel onbekend. Ik heb de pagina dan ook vernoemd naar de term die het meest bekend staat onder de volledige Nederlandstalige bevolking. Wezet wordt blijkbaar enkel in Vlaanderen genoemd, ondanks ikzelf een Vlaming ben, had ik er echter nooit van gehoord. Ik gebruik meestal het VRT Taalnet om de meest gangbare term te vinden: http://taal.vrt.be/vise-wezet --Oleander (overleg) 20 jun 2017 14:19 (CEST)
Goed dat u VRT Taalnet als regel aanhoudt. Zonder regel wordt dit een gedoe met meningen. Mendelo 27 jun 2017 18:07 (CEST)
Maar "Ik heb er nooit van gehoord" is geen argument.
Google maps gebruikt "Wezet". Mendelo 23 feb 2018 13:16 (CET)

Allemaal te zien waarop deze kaartdiensten zijn gebaseerd. Als Ruud Hendrickx het niet bij het juiste eind meer heeft, dan zou ik het ook niet meer weten. --Oleander (overleg) 23 feb 2018 13:40 (CET)

Vreemd, ik zie nergens iets over bij het juiste of verkeerde eind hebben. Mendelo 23 feb 2018 15:42 (CET)

Oleander, het is niet nodig om jezelf "Vlaming" te noemen, zeg gerust Belg, want uw bewerkingen zijn bewust anti-Vlaams. Uw bijdragen laten zien dat u maandelijks eens langskomt om alles wat u niet zint aan te passen. Het doordrijven van de eigen wil is echter niet de beste manier om een wiki op te bouwen.--Gentenaar (overleg) 25 aug 2018 20:49 (CEST)

Verwijdering

Pagina's met aanvragen voor verwijdering worden gearchiveerd. Niet gewoon weggegooid. Mendelo 23 feb 2018 13:16 (CET)

Het archief is in de bewerkingsgeschiedenis te vinden, een archief van een verwijderpagina lijkt mij verder nutteloos, daar kijk niemand later nog naar om. --Oleander (overleg) 23 feb 2018 13:22 (CET)
Het komt niet zo goed aan wanneer men plotseling uit het niets eigen regels wil invoeren. Mendelo 23 feb 2018 15:42 (CET)

Het is wel duidelijk nu

Je hebt je punt gemaakt, de bewerkingen waar ik me kan in vinden laat ik ongemoeid maar begin niet al mijn bewerking teniet te doen. Bedankt voor uw begrip.

Je maakt mijn bewerking op Visé ongedaan, en ik heb het reeds voor de tweede maal beargumenteerd middels de link van VRT Taalnet. 25 aug 2018 20:24 (CEST)~
Blijf er nu maar af, verduidelijking staat op de overlegpagina van Wezet. Kijk anders ook eens op wikipedia. Opnieuw aanpassen beschouw ik als vandalisme.