Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg gebruiker:Mandy Negerman

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
50px Wikisage logo nw.png Welkom 50px Wikisage logo nw.png
Hallo Mandy Negerman, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Welkom Mandy Negerman. Groet, --Lidewij (overleg) 4 okt 2016 19:17 (CEST)

Dank u. Hier een proefversie van een artikel over mij. Op wikipadia mag dat niet, wellicht hier wel? Weet alleen niet hoe hier een aparte pagina van te maken. De informatie op wikipadia klopt niet helemaal, de informatie hier wel. Aangezien ik geen actrice meer ben, is dit niet om mijzelf te promoten, ik zal in de loop der tijd (als ik beter snap hoe het hier werkt) mijn collega's van toentertijd ook van een pagina voorzien, zover die niet al een pagina hebben op wiki sage.

Beste Mandy, de onderstaande tekst lijkt wel veel op de pagina die op Wikipedia staat. Niet dat dat erg is, maar wanneer je daar stukjes van hebt overgenomen moet je dat in de samenvatting vermelden op het moment dat je een pagina met deze tekst aanmaakt.
Bron: delen van https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Mandy_Negerman&oldid=47462137
Wanneer je op Wikipedia fouten in de pagina, die over jou geschreven is, ziet moet je dat gewoon verbeteren.
Op de pagina staat dat je actief was bij stichting SchOOL, misschien kan daar een stukje over schrijven.
Met vriendelijke groet en succes, --Lidewij (overleg) 9 okt 2016 19:20 (CEST)


Het was even wachten, maar dat ik niet met Mandy te maken had lag er dik bovenop. Een lemma met fouten in de spelling is van haar niet te verwachten. Ik wist dat een lemma over 'stichting SchOOL' er niet zou komen, omdat je daar zeker niets over zou weten.

Gezien je teksten hebben we hier te maken met een hop vandaal, die dan eens hier en dan weer daar zich niet weet te gedragen. Deze hopper wisselt zelfs van POV.

Ik laat dit even staan. --Lidewij (overleg) 20 okt 2016 21:29 (CEST)

--

---

GNU-licentie voor vrije documentatie

Voor overname van artikelen (enz.) uit andere bronnen die eveneens de GNU-licentie voor vrije documentatie hanteren zoals Wikipedia geldt de volgende regel: Neem daartoe in de bewerkingssamenvatting een permanente link op naar de versie die wordt overgenomen.

Deze hyperlink of URL is voldoende naamsvermelding om aan de licentie te voldoen.

Een permanente link is een link naar een bepaalde versie van een pagina. Dat is wat anders dan een gewone link, die steeds naar de nieuwste, huidige versie schakelt, waarvan de inhoud regelmatig kan veranderen. Waar de permanente link naar verwijst blijft voor altijd hetzelfde. De permalink verwijst naar de schrijvers van de tekst tot op moment van overnamen. Wilt U iets aan de tekst veranderen, dan graag pas bij de volgende opslag.

Een permanente link maak je door links onderaan in de zijbalk, onder 'hulpmiddelen' onder meer 'permanente link' te klikken. Daarop verschijnt in de adresbalk de permanente link naar de paginaversie die je op dat moment bekijkt. (Kopieer en plak deze link in de bewerkingssamenvatting, "Bron: <permalink>)

Een handigheidje hierbij is dat je ook met je rechtermuisknop kan klikken op de 'permanente link' en dan in het menu kan kiezen voor kopiëren, Dat scheelt je dan een pagina minder te laden.

Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 9 okt 2016 19:25 (CEST)

.

==

Mandy Negerman-Ten Hag (Haarlem, 22 december 1978) is een Nederlandse actrice.

Negerman speelde de rol van Toet Flodder in de Nederlandse film Flodder in Amerika! uit 1992 en in het eerste seizoen van de televisieserie in Flodder in 1993/1994.

In 1998 was ze weer te zien in Flodder. In de aflevering Rijles speelde ze de leerlinge die voor (dochter) Kees Flodder les kreeg van Frans van Deursen. Deze aflevering werd postuum uitgezonden voor Coen van Vrijberghe de Coningh (Johnny Flodder), die in november 1997 overleed.

Negerman studeerde in 1999 af aan de Pabo te Amsterdam. Het milleniumjaar 2000 was haar laatste jaar als actrice en ze zette haar loopbaan voort in het onderwijs.

Tussen 2002 en 2014 op een Jenaplanschool in Almere. Vanaf eind 2014 actief als leerkracht en taal/leescoördinator op een basischool te Zwolle.

Ook gaf ze leiding aan de taalleerkring van stichting SchOOL tot 2014.

Films (als Toet Flodder)

Flodder in Amerika! (1992)

Flodder (televisieserie) seizoen 1 1993/1994

Overig (Gastrol)

Flodder (televisieserie) seizoen 5 - vrouw die autorijles krijgt (1998) afl. Rijles

Externe link


{{DEFAULTSORT:Negerman, Mandy}} [[Categorie:Nederlands acteur]] [[Categorie:Nederlands filmacteur]]

Blokkade

Je bent geblokkeerd wegens grof en onfatsoenlijk taalgebruik. Guido den Broeder (overleg) 21 okt 2016 01:57 (CEST)